Europa hvad nu? Europas fremtid efter Irlands folkeafstemning

Center for moderne europæiske studier på Københavns Universitet Amager inviterer den 20. oktober alle interesserede til debat om Europas og EU´s fremtid.

Med Irlands ja til Lissabon-traktaten den 2. oktober blev den vanskeligste forhindring for en vedtagelse af Lissabon-traktaten ryddet af vejen. Men hvad indebærer vedtagelsen af Lissabon-traktaten egentligt? Vil dens vedtagelse afslutte den forfatningskrise, som begyndte med de hollandske og franske folkeafstemningers afvisning af forfatningstraktaten i 2005. Vil EU genvinde noget af sin tabte dynamik? Eller er den usikkerhed der har præget det europæiske arbejde i de senere år et udtryk for en dybere krise i EU? To førende internationale eksperter og iagttagere af EU nemlig Peter Ludlow (Executive President of the European Strategy Forum) og Calypso Nicolaïdis (Director of European Studies, Oxford University) vil forsøge at besvare disse spørgsmål og samtidig give deres vurdering af Europas situation i dag og i den nærmeste fremtid. Med udgangspunkt heri vil Folketingets europapolitiske ordførere diskutere Danmarks rolle i de kommende års europæiske samarbejde.

Program

15.00-16.15 Debat med Peter Ludlow (European Strategy Forum) og Calypso Nicolaïdis (Oxford University). Chair Morten Rasmussen

16.15-17.30 Debat mellem folketingets europapolitiske ordførere. Chair Marlene Wind