27 September 2021

Call for Applications: Europanævnets pulje til debat og oplysning i Danmark om det europæiske fællesskab

Organisationer, bevægelser, institutioner, virksomheder og privatpersoner kan søge tilskud i Pulje C til lokale, regionale eller landsdækkende oplysningsaktiviteter, der fremmer debat og oplysning i Danmark om det europæiske fællesskab (EU). Der er sædvanligvis to årlige ansøgningsrunder i Pulje C.

HVAD ER FORMÅLET MED ORDNINGEN?

Formålet med ordningen er at fremme debat og oplysning i Danmark om det europæiske fællesskab (EU), herunder udvikling af deltagelsesdemokrati. Alle aktiviteter, der gennemføres med tilskuddet, skal opfylde formålet.

I ansøgningsrunden for 2022 prioriterer nævnet ansøgninger, der handler om

Debatter om Europas fremtid: Dels debatter, der i foråret 2022 kan nå at blive del af ”Konferencen om Europas fremtid”, dels debatter der tager tråden fra udfaldet af konferencen op og diskuterer resultatet.
Markering af 50-året for Danmarks medlemskab af EF/EU: Hensigten skal være at styrke den folkelige debat om hvad EU-medlemskabet har betydet for samfundet og den enkelte på både godt og ondt - samt hvad det forventes at betyde fremadrettet.
Man kan godt få tilskud til andre emner, men ansøgninger, der opfylder alle øvrige betingelser og prioriteringskriterier, og hvor ansøger har valg et af rundens temaer får "et ekstra plus" i den samlede vurdering og prioriteringen mellem ansøgningerne.

Nævnet ønsker, at både de EU-positive og EU-kritiske stemmer kommer til orde, og at enhver del af EU-samarbejdet kan blive drøftet fordomsfrit.

ANSØGNINGSRUNDEN ER ÅBEN

Der er nu mulighed at ansøge om tilskud til projekter i Pulje C i 1. runde 2022.
Ansøgningsfristen er den 11. oktober 2021, kl. 12.00.

Læs mere og udfyld ansøgningsskema online